Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2010 > Dictamen 28/2010

Dictamen 28/2010

sobre el Projecte de decret pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 12/2002, de 14 de juny, del transport per cable

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
07/06/2010
Aprovació
28 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
4
Observacions a l’articulat
6

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 152/2010, de 2 de novembre, de desplegament de la Llei 12/2002, de 14 de juny, del transport per cable

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
6
Acceptades pel Govern
2,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
33%
Comentaris
El Govern ha acceptat una observació de caràcter formal i una altra en la que es precisava que les organitzacions empresarials que formen part de la Comissió Consultiva del Transport per Cable han de ser les més representatives

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

En primer lloc, el CTESC lamenta que el Govern s’hagi excedit, en set anys, en el termini que la Llei 12/2002, de 14 de juny, del transport per cable, establia per fer el desenvolupament reglamentari. Tot i així, es valora l’ordenació que es fa en aquest decret de la normativa aplicable en les fases de construcció i en la fase d’explotació de les instal·lacions.

En el dictamen es posa de manifest que s’hauria de preveure la integració tarifària del transport per cable de les instal·lacions de servei públic.

El CTESC considera que s’hauria d’establir el silenci positiu en el cas d’aprovació del projecte de les instal·lacions de transport públic per cable no considerades de servei públic.

Enl CTESC entén que en la composició de la Comissió Consultiva del Transport per Cable hauria de constar que les associacions empresarials representades seran les associacions empresarials més representatives.

El CTESC considera que l’establiment dels coneixements mínims necessaris del personal de les instal·lacions i la forma d’acreditació d’aquesta competència professional haurien de realitzar-se tenint en compte les competències de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals.

Darrera actualització: 02/01/2024