Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2018 > Dictamen 04/2018

Dictamen 04/2018

sobre el Projecte de decret pel qual es crea la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
29/10/2018
Aprovació
4 a favor, 2 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
6

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 78/2019, de 2 d’abril, de creació i regulació de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadia

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
6
Acceptades pel Govern
3,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
50%
Comentaris
El Govern ha acceptat observacions referides a qüestions formals, de tècnica legislativa, de la norma i també de concreció d’algun concepte.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

Pel que fa a les funcions de la Comissió de Govern, el CTESC considera que s’hauria d’incloure la funció d’analitzar les necessitats de les persones en situació de pobresa.

Atès que una funció de la Comissió de Govern és fer els informes que consideri pertinents referents al Mapa de prestacions socials, el CTESC considera que s’hi hauria d’incloure que aquests informes s’haurien de referir tant al Mapa de prestacions socials com a la normativa que hi estigui relacionada.

Pel que fa a la composició de la Comissió de Govern, el CTESC proposa que, en lloc de tres representants de les organitzacions empresarials més representatives de Catalunya, siguin sis representants. El CTESC considera que la distribució de la representació de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya ha de ser paritària i, per tant, ha d’existir un equilibri entre el nombre de representants de la part sindical i de la part empresarial.

Darrera actualització: 02/01/2024