Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2018 > Dictamen 02/2018

Dictamen 02/2018

sobre el Projecte de decret relatiu a la recollida, el transport, el condicionament, la comercialització i el consum de caça silvestre

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
14/05/2018
Aprovació
Unanimitat
Vots particulars
0
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
9

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 9/2019, de 8 de gener, relatiu a la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització de caça silvestre destinada al consum.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
8
Acceptades pel Govern
5,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
63%
Comentaris
El Govern ha acceptat les observacions referides a qüestions formals i de precisió en la redacció de la norma i també ha incorporat que la manca de recollida de les peces de caça silvestre no ha de suposar un risc per al bestiar domèstic de la zona.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC valora que aquesta norma ajudi a millorar el control sanitari de la fauna salvatge i recomana que es concreti quina responsabilitat tenen els promotors de les zones de seguretat en el seguiment de l’estat sanitari dels animals.

El CTESC també valora que la norma faciliti la comercialització de la carn de caça amb les garanties sanitàries idònies.

La norma estableix que les peces de caça abatudes s’han de recollir perquè no suposin un risc per a la salut humana o la dels animals silvestres de la zona. El CTESC recomana que s’afegeixi que tampoc no ha de suposar un risc per al bestiar domèstic.

Darrera actualització: 02/01/2024