Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2022 > Dictamen 04/2022

Dictamen 04/2022

sobre el Projecte d'ordre pel qual es regula la utilització dels àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i demolició

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
28/02/2022
Aprovació
28 a favor, 0 en contra, 0 abstencions.
Vots particulars
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
7

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Ordre ACC/9/2023, de 23 de febrer, per la qual es regula la utilització dels àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i demolició.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
7
Acceptades pel Govern
5,0
Variacions al Parlament
Acceptació
0%
Comentaris
El Govern ha acceptat introduir una disposició transitòria pel que fa als projectes que ja estan tramitant-se en el moment d’entrada en vigor de la norma i també ha acceptat observacions referides a qüestions formals de la norma.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC considera que entre els requisits per a la utilització d’àrids reciclats s’haurien d’incorporar els àrids provinents del reaprofitament i reciclatge de sobrants d’execució, l’enderroc d’estructures defectuoses o la trituració de materials defectuosos en el circuit productiu o constructiu.

El CTESC recomana que les prescripcions sobre la utilització d’àrids reciclats, a més de recollir-se en el projecte d’obra, també es recullin en els plecs del contracte.

El CTESC recomana introduir una disposició que prevegi un període transitori raonable d’entrada en vigor de la norma.

Darrera actualització: 03/07/2024