Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2018 > Dictamen 01/2018

Dictamen 01/2018

sobre el Projecte de decret sobre el règim electoral de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
16/04/2018
Aprovació
21 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
4
Observacions a l’articulat
6

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 175/2018, de 31 de juliol, sobre el règim electoral de les cambres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de Catalunya.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
6
Acceptades pel Govern
6,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
100%
Comentaris
El Govern ha estat receptiu amb les observacions del CTESC i ha incorporat a la norma les sis recomanacions realitzades

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC considera positiu el fet d’implantar el vot electrònic en les eleccions per sufragi dels electors a les Cambres, ja sigui de manera remota o presencialment en el col·legi electoral, així com la regulació de les seves garanties i el seu exercici. També recorda la possibilitat d’emetre el vot per correu postal si concorren les circumstàncies que impedeixen el vot electrònic amb les garanties que reconeix la legislació electoral.

En les observacions a l’articulat es realitzen recomanacions amb la finalitat de clarificar o precisar el text de la norma.

Atès que la convocatòria d’aquestes eleccions i el seu desenvolupament s’haurà de realitzar mitjançant una ordre del Govern, el CTESC sol·licita dictaminar la Proposta d’ordre.

Darrera actualització: 03/07/2024