Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2024 > Dictamen 11/2024

Dictamen 11/2024

sobre el Projecte de decret pel qual es modifiquen els Estatuts del Centre de la Propietat Forestal, aprovats per Decret 269/2016, de 5 de juliol

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
10/06/2024
Aprovació
6 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
1
Observacions generals
3
Observacions a l’articulat
2

Grau d'acceptació

Norma en tràmit.

Resum

El CTESC, d’una banda, valora la intenció del Govern de modernitzar l’Administració implementant mitjans electrònics en els processos electorals a membres del Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal. També posa en valor que la norma incorpori la paritat d’homes i dones a les llistes de candidatures i suplents i que la norma incorpori la transversalitat de la perspectiva de gènere en la planificació, la gestió i l’avaluació de les actuacions del Consell Rector.

D’altra banda considera que, per garantir de forma efectiva i legal un procés electoral amb les màximes garanties, seria indispensable que la normativa electoral es regulés mitjançant llei, amb el procediment sancionador corresponent, i no mitjançant una ordre.

Unió de Pagesos ha presentat un vot particular on manifesta el seu desacord amb l’apartat dos de l’article únic ja que considera que és contrari al dret a escollir lliurement els seus representants.

Darrera actualització: 03/07/2024