Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2020 > Dictamen 05/2020

Dictamen 05/2020

sobre el Projecte de decret de modificació del Decret 23/2005, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament de màquines recreatives i d'atzar

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
27/01/2020
Aprovació
Unanimitat
Vots particulars
0
Observacions generals
1
Observacions a l’articulat
2

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 62/2020, de 16 de juny, de modificació del Decret 23/2005, de 22 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament de màquines recreatives i d’atzar.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
2
Acceptades pel Govern
2,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
100%
Comentaris
El Govern ha acceptat les dues observacions del Dictamen. Aquestes observacions fan referencia a qüestions formals de la norma.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC reconeix l’arrelament cultural que té el joc en la societat, així com les ocupacions i l’activitat econòmica que genera. Tot i això, manifesta que no es poden negar els efectes perjudicials que el seu abús provoca en la vida personal, familiar, social i econòmica de moltes persones. Per aquest motiu, el CTESC considera que cal trobar un equilibri entre la no prohibició d’una pràctica fortament arrelada a la nostra societat i el prendre mesures per evitar el foment del joc, així com la desincentivació de la seva pràctica.

Darrera actualització: 02/01/2024