Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2010 > Dictamen 46/2010

Dictamen 46/2010

sobre el Projecte de decret del registre de delegats i delegades de prevenció

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
02/11/2010
Aprovació
Unanimitat
Vots particulars
0
Observacions generals
4
Observacions a l’articulat
12

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 171/2010, de 16 de novembre, del registre de delegats i delegades de prevenció

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
10
Acceptades pel Govern
3,5
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
35%
Comentaris
Al realitzar el còmput de les observacions no se n’han tingut en compte dues d’elles ja que feien referència a qüestions generals. Les observacions acceptades són de tipus formal

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC valora positivament la voluntat del Departament de Treball de reformar el procediment de registre dels delegats i delegades de prevenció i coincideix amb la necessitat d’aquesta reforma.

Durant els sis anys en què s’ha utilitzat el registre, tant l’Administració com els agents socials han detectat aspectes millorables en el sistema de comunicació d’elecció dels delegats/ades de prevenció. Atès que la detecció d’aspectes millorables ha generat diverses actuacions i mesures, algunes de forma tàcita i unes altres mitjançant instruccions concretes, el CTESC considera que seria bo que s’incorporessin al nou Decret aquestes mesures que ja s’estan aplicant.

El CTESC valora positivament l’impuls que el Projecte de decret dóna a la tramitació electrònica i recomana que s’aposti decididament per la utilització de mitjans electrònics i, en aquest sentit, que s’estableixin les necessitats que cal cobrir i els terminis d’implementació.

El CTESC també considera que l’organització interna del registre no ha d’impossibilitar el dret que té la ciutadania a utilitzar un registre territorial que no sigui el propi del centre de treball.

Darrera actualització: 02/01/2024