Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2017 > Dictamen 08/2017

Dictamen 08/2017

sobre el Projecte de decret del Consell Assessor en Matèria d'Avaluacions Mèdiques

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
26/06/2017
Aprovació
14 a favor, 0 en contra, 12 abstencions
Vots particulars
1
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
3

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 122/2017, de 25 de juliol, del Consell Assessor en Matèria d’Avaluacions Mèdiques

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
3
Acceptades pel Govern
3,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
100%
Comentaris
El Govern ha acceptat les tres observacions, de caràcter tècnic, formulades pel CTESC

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

Les observacions són de caràcter tècnic i es realitzen amb la finalitat de millorar la redacció i la concreció de la norma. Es recomana que es reguli el règim d’adopció d’acords i que es concreti la unitat directiva que ha de validar el reglament de règim intern del Consell.

Pel que fa al vot particular, UGT i CCOO valoren de forma crítica aquesta norma ja que consideren que no suposa cap avenç perquè el Consell Assessor esdevingui un òrgan consultiu i d’assessorament tal com l’obliga la seva naturalesa. Consideren que en el procés d’elaboració d’aquest Projecte de decret ha mancat el procés participatiu previ. No comparteixen el criteri de composició de la participació dels agents i entenen que hauria de tenir el caràcter tripartit i paritari que existeix en altres consells de participació institucional de la Generalitat de Catalunya. Posen de manifest que la Moció 96/XI del Parlament insta a dissenyar un Consell Assessor que sigui un veritable espai de participació, utilitzant les dades de què disposa l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) per fer propostes de millora de les seves actuacions per tal de garantir un ICAM més social, útil i transparent. Lamenten que la norma no tingui en compte aquesta Moció del Parlament. Consideren que l’atenció exclusiva a qüestions tècniques i científiques sota criteris economicistes i no a la participació social contradiu el contingut de la Moció. Consideren que l’actuació de l’avaluació mèdica afecta de forma directa i substancial la vida de les persones treballadores en relació amb els seus drets a la salut i al treball, per la qual cosa la manca de representativitat real dels agents socials en el si de l’ICAM suposa una indefensió dels treballadors i treballadores.

Darrera actualització: 05/07/2024