Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2010 > Dictamen 41/2010

Dictamen 41/2010

sobre el Projecte de decret pel qual s'aprova el Pla territorial sectorial d'habitatge i es crea el Fons de solidaritat urbana

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
14/10/2010
Aprovació
27 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
4
Observacions a l’articulat
1

Grau d'acceptació

Norma no aprovada pel Govern.

Resum

El CTESC valora positivament el Projecte de decret que aprova el Pla territorial sectorial d’habitatge, ja que el Pla és l’instrument bàsic de planificació i programació de l’habitatge a Catalunya i constitueix el marc orientador per a l’aplicació de les polítiques que estableix la Llei del dret a l’habitatge. Tot i així, es lamenta el retard amb què s’ha presentat el Pla en relació a la previsió de la Llei del dret a l’habitatge.

El CTESC considera que, per a les adjudicacions d’habitatges de protecció oficial, el Projecte de decret hauria d’establir una fórmula per concretar la reserva màxima que tots els municipis han de respectar en el contingent general, pel que fa a persones empadronades en el municipi.

En el Dictamen es recomana avançar en la materialització del Fons de solidaritat urbana abans del 2013, per tal d’incentivar els ajuntaments a complir amb l’objectiu de la solidaritat urbana.

Darrera actualització: 02/01/2024