Inici > Documents > Dictàmens > 2006 > Dictamen 26/2006
Dictamen 26/2006
sobre el Projecte de decret pel qual es dicten normes específiques en matèria de seguretat i qualitat agroalimentària per als petits establiments agroalimentaris en un entorn rural
Grau d'acceptació
(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades
Resum
El dictamen valora positivament que, en aplicació de la normativa comunitària i dels reglaments esmentats en el preàmbul del Projecte de decret, es dictin un seguit de normes per a l’elaboració i el reconeixement de les guies de pràctiques correctes d’higiene que ajudin els petits productors a fer front a les obligacions relatives a la higiene dels productes alimentaris. Al mateix temps, recomana que en aquells casos específics de producció molt especialitzada es prevegin mesures excepcionals de detecció de perills més enllà del que recomanin les guies, que tenen un component més genèric i un caràcter voluntari.
El dictamen considera inicialment insuficients les partides expressades en l’estudi econòmic, ja que difícilment garantiran l’aplicació efectiva de la norma respecte a l’edició i la distribució de les guies i, molt especialment, en relació amb les mesures de foment que preveu el Projecte de decret.
El dictamen considera rellevant preveure el disseny d’un pla formatiu per garantir la participació en cursos de formació dels petits productors i en què es tinguin presents les dificultats d’accessibilitat d’aquests atesa la seva localització dispersa en el territori.
Darrera actualització: 05/07/2024