Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2022 > Dictamen 01/2022

Dictamen 01/2022

sobre el Projecte de decret de regulació del Sistema de Localització i Seguiment d'Embarcacions Pesqueres de Catalunya

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
10/01/2022
Aprovació
6 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
Observacions generals
5
Observacions a l’articulat
2

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 109/2022, de 7 de juny, de regulació del Sistema de localització i seguiment d’embarcacions pesqueres de Catalunya.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
2
Acceptades pel Govern
2,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
100%
Comentaris
El Govern ha acceptat les dues observacions a l’articulat proposades pel CTESC.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC posa de manifest que aquesta norma respon a una demanda reiterada del sector de poder disposar d’un dispositiu de localització, seguiment i control de les embarcacions com a suport a la gestió de la pesca professional.

El CTESC comparteix la necessitat de fer un seguiment de les embarcacions pesqueres per tal de garantir la conservació i protecció dels espais i recursos naturals i marítims i posa en valor que la geolocalització implica seguretat en cas que sorgeixi qualsevol incidència en la mar i s’hagin d’activar serveis de salvament marítim. També considera que la realització de les obligacions establertes per la norma no hauria de comportar càrregues excessives de dedicació a la seva gestió ni increment dels costos de l’activitat pesquera.

El CTESC considera que la norma hauria de matisar que l’obligació de comunicar qualsevol fallada o no funcionament del dispositiu de localització s’hauria de fer en el moment de tenir-ne coneixement ja que si aquesta obligació no es matisa es tractaria d’una obligació indeterminada que podria donar lloc a sancions basant-se en l’arbitrarietat.

Darrera actualització: 02/05/2024