Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2023 > Dictamen 10/2023

Dictamen 10/2023

sobre el Projecte de decret sobre l'artesania alimentària

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
10/07/2023
Aprovació
5 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
Observacions generals
1
Observacions a l’articulat
9

Grau d'acceptació

Norma en tràmit.

Resum

El CTESC considera que la norma hauria de concretar, mitjançant determinats indicadors, la condició d’empresa artesana alimentària i quan una activitat pot ser considerada com artesanal. També considera que la Comissió d’Artesania Alimentària s’hauria de pronunciar sobre els dubtes interpretatius que es puguin suscitar i sobre la idoneïtat de la persona artesana.

El CTESC recomana que en la convocatòria pública del Premi a l’artesania alimentària s’hi estableixi la dotació econòmica d’aquest Premi.

El CTESC creu que s’hauria de modificar la composició de la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana en el sentit que, d’una banda, fossin 5, en lloc de 4, els representants de les entitats més representatives de l’artesania alimentària i que se suprimeixi la representació del Consell de Gremis pel que fa a un ofici d’artesania alimentària. D’altra banda, que s’incorporessin quatre representants més, dos en representació de les organitzacions empresarials més representatives de Catalunya i dos en representació de les organitzacions sindicals més representatives de Catalunya.

Així mateix, es realitzen observacions amb la finalitat de clarificar, precisar o fer més entenedor el text de la norma.

Darrera actualització: 03/07/2024