Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2022 > Dictamen 09/2022

Dictamen 09/2022

sobre el Projecte de decret pel qual es modifica el Decret 126/2017, de 25 de juliol, del Consell Català de l'Alimentació

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
27/06/2022
Aprovació
23 a favor, 0 en contra, 0 abstencions.
Vots particulars
Observacions generals
1
Observacions a l’articulat
4

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 92/2023, de 16 de maig, pel qual es modifica el Decret 126/2017, de 25 de juliol, del Consell Català de l’Alimentació.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
4
Acceptades pel Govern
3,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
75%
Comentaris
El Govern no ha acceptat l’observació referida a incorporar al Consell Català de l’Alimentació representants de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC recomana que s’incorpori la representació de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives al si del Consell Català de l’Alimentació, d’acord amb els criteris establerts en el Decret llei 9/2020, de 24 de març, pel qual es regula la participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives a Catalunya.

El CTESC considera que no està justificat, en l’article 5.1 d), que se suprimeixi de la composició del Consell Català de l’Alimentació un representant competent en matèria de residus.

Pel que fa a la funció de la Comissió per a la Sostenibilitat i la Bioeconomia Circular sobre l’actuació del Pla estratègic de l’alimentació referent a “la prevenció de les pèrdues i el malbaratament d’aliments”, el CTESC considera que s’hauria d’afegir “la generació de residus en el conjunt de la cadena alimentària”.

Darrera actualització: 03/07/2024