Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2014 > Dictamen 32/2014

Dictamen 32/2014

sobre l'Avantprojecte de llei de simplificació de l'activitat administrativa de l'administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
17/11/2014
Aprovació
Unanimitat
Vots particulars
0
Observacions generals
3
Observacions a l’articulat
13

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
13
Acceptades pel Govern
5,0
Variacions al Parlament
2,5
Acceptació
58%
Comentaris
Les observacions acceptades pel Govern fan referència a qüestions formals i d’aclariment i concreció de la norma. En el tràmit parlamentari s’han acceptat dues observacions que fan referència a qüestions del contingut de la norma i una que fa referència a un aspecte formal.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC valora positivament l’objectiu de la norma de simplificar les obligacions i regular el règim d’intervenció aplicable a les activitats innòcues o de baix risc passant a un règim de control posterior. Tot i així, recomana que es reforcin els procediments administratius de verificació posterior dels requisits legalment establerts ja que considera que l’objectiu de simplificació dels tràmits administratius no hauria de comportar una desregulació, en la pràctica, de l’activitat econòmica.

Aquesta norma crea una Comissió per Facilitar l’Accés i l’Exercici a les Activitats Econòmiques. Ateses les seves funcions, el CTESC considera que les organitzacions empresarials i sindicals més representatives haurien de formar-ne part.

També es considera que la tramitació de l’expedient relatiu a la suspensió temporal de la prestació de serveis públics hauria d’incloure un informe de la representació legal dels treballadors.

Es recomana que es clarifiqui el regim d’intervenció administrativa que tindran les activitats que se suprimeixen de l’annex III de la Llei 20/2009.

En d’altres observacions a l’articulat es realitzen recomanacions amb la finalitat de millorar la interpretació i la concreció de la norma.

Darrera actualització: 24/04/2024