Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2019 > Dictamen 02/2019

Dictamen 02/2019

sobre el Projecte de decret pel qual es modifica el Decret 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les agrupacions de defensa vegetal

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
18/03/2019
Aprovació
20 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
5

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 170/2019, de 23 de juliol, pel qual es modifica el Decret 61/2015, de 28 d’abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les agrupacions de defensa vegetal.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
5
Acceptades pel Govern
5,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
100%
Comentaris
El Govern ha acceptat totes les observacions del CTESC, realitzades amb la finalitat de concretar alguns aspectes de la norma.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

Atès que en el preàmbul es fa esment de les modificacions que es realitzen, el CTESC considera que també s’hauria de fer referència a les modificacions realitzades per actualitzar les referències als portals corporatius dels quals s’obtenen els formularis de tramitació.

També es recomana que la norma especifiqui a qui s’ha de dirigir la sol·licitud tant per obtenir el reconeixement com a persona assessora en gestió integrada de plagues com per obtenir el reconeixement com a agrupacions de defensa vegetal.

La norma estableix que les agrupacions de defensa vegetal han de ser persones jurídiques sense ànim de lucre, però s’estableix que organitzacions de productors, que sí que poden tenir ànim de lucre, puguin sol·licitar ser agrupacions de defensa vegetal. El CTESC proposa una modificació de redacció per tal d’intentar aclarir aquesta qüestió.

Darrera actualització: 02/01/2024