Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2015 > Dictamen 23/2015

Dictamen 23/2015

sobre el Projecte de decret de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
14/12/2015
Aprovació
21 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
13

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
12
Acceptades pel Govern
9,5
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
79%
Comentaris
El Govern ha estat receptiu amb les observacions del CTESC. La única qüestió de fons que no ha estat acceptada és la d’explicitar la coeducació quan es fa referència al foment de la formació en valors

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC considera que en el text de la norma s’hauria de reflectir que es regulen les activitats d’educació en el lleure en les quals participen més de quatre menors de 18 anys.

El CTESC considera que les activitats que realitzen les ludoteques que estan sota l’àmbit material d’aquest Decret s’han de sotmetre a aquest Decret, per la qual cosa recomana que es revisi la seva exclusió.

També es considera que la norma hauria d’establir el contingut mínim de les dades que cal aportar en les notificacions de l’activitat.

El CTESC recomana incloure que s’ha de vetllar perquè les activitats donin suport a les polítiques educatives destinades a fomentar la no discriminació i la coeducació.

El CTESC també ha realitzat observacions més tècniques amb la finalitat de clarificar, precisar o fer més entenedor el text de la norma.

Darrera actualització: 03/07/2024