Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2022 > Dictamen 22/2022

Dictamen 22/2022

sobre el Projecte de decret de desplegament dels títols I, III i IV de la Llei 9/2014, de 31 de juliol de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
19/12/2022
Aprovació
23 a favor, 0 en contra, 0 abstencions.
Vots particulars
Observacions generals
1
Observacions a l’articulat
20

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 192/2023, de 7 de novembre, de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
20
Acceptades pel Govern
17,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
85%
Comentaris
El Govern ha estat receptiu amb les observacions del CTESC. Majoritàriament les observacions han estat de caràcter tècnic per tal de concretar el contingut de la norma.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC recomana que es clarifiqui quina funció tindrà el Consell Assessor de la Seguretat Industrial sobre el Pla estratègic de la seguretat industrial. També considera que una de les funcions d’aquell Consell ha de ser la col·laboració en el foment de la cultura de la seguretat industrial entre les empreses, les persones treballadores i la ciutadania. D’altra banda, pel que fa a la composició del Consell, el CTESC considera que es produeix un desequilibri entre la representativitat de les diferents organitzacions empresarials i les dues persones participants en representació de les persones treballadores i proposa que s’ampliï en dues persones més en representació de les federacions sectorials d’indústria de les organitzacions sindicals més representatives de Catalunya.

Les altres observacions són tècniques i es realitzen amb la finalitat de millorar la redacció, la interpretació i la concreció de la norma.

Darrera actualització: 02/01/2024