Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2017 > Dictamen 18/2017

Dictamen 18/2017

sobre el Projecte de decret pel qual s’aprova el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20)

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
14/09/2017
Aprovació
24 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
6
Observacions a l’articulat
2

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Reial decret 209/2018, de 6 d’abril, pel qual s’aprova el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20) (publicat al BOE núm. 92, de 16 d’abril)

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
2
Acceptades pel Govern
1,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
50%
Comentaris
El Govern ha acceptat l’observació referida a qüestions formals de la norma.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC constata el gran retard en la tramitació definitiva del PINFRECAT20 i l’anomalia que ha suposat l’absència d’un marc d’actuació o planificació formalment aprovat.

El CTESC recomana incloure a l’exposició de motius la referència a la Llei 16/2017 de canvi climàtic així com la referència al paquet d’economia circular.

Així mateix, recomana incloure, tant a l’exposició de motius com a l’articulat, el principi d’eficiència com a criteri de planificació i de presa de decisions, tenint en compte les tres dimensions de la sostenibilitat: econòmica, ambiental i social.

Darrera actualització: 03/07/2024