Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2014 > Dictamen 35/2014

Dictamen 35/2014

sobre el Projecte de decret pel qual s'aprova el catalog d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
28/11/2014
Aprovació
26
Vots particulars
0
Observacions generals
3
Observacions a l’articulat
14

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
14
Acceptades pel Govern
2,0
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
14%
Comentaris
El Govern ha acceptat dues observacions, una de formal i una altra referida a l’aclariment d’un concepte

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC considera que l’existència de diferents normatives aplicables a les instal·lacions i establiments en matèria d’autoprotecció no hauria de generar duplicitats en els procediments administratius.

El CTESC considera que cal simplificar el funcionament del registre electrònic de plans d’autoprotecció i que, en casos excepcionals, es permeti la presentació de documentació i comunicació per correu electrònic per evitar situacions d’incompliment ocasionades per no poder fer servir el registre electrònic. També es considera que, sota la responsabilitat de la persona titular de l’activitat, s’haurien d’habilitar altres persones per poder modificar sistemàticament les dades del pla d’autoprotecció.

El CTESC recomana que els criteris, estudis i propostes en l’àmbit de l’autoprotecció realitzats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya siguin públics.

També es recomana que s’admeti la possibilitat d’acreditar com a personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció, demostrant l’experiència curricular, els tècnics de qualsevol empresa que hagin prestat serveis com a tècnics en matèria de protecció civil.

D’altra banda, es realitzen observacions amb la finalitat de clarificar, precisar o fer més entenedor el text de la norma i també en algunes altres es demana que sigui l’Administració qui clarifiqui la redacció de la norma o bé que precisi el contingut d’allò que es regula.

Darrera actualització: 24/04/2024