Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2021 > Dictamen 01/2021

Dictamen 01/2021

sobre el Projecte de decret pel qual s'estableix la composició i el règim de funcionament de la Taula Social del Canvi Climàtic

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Ple
Data d’aprovació
18/01/2021
Aprovació
27 a favor, 0 en contra, 0 abstencions
Vots particulars
0
Observacions generals
4
Observacions a l’articulat
12

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Decret 31/2022, de 22 de febrer, pel qual s'estableix la composició i el règim de funcionament de la Taula Social del Canvi Climàtic.

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
12
Acceptades pel Govern
5,5
Variacions al Parlament
No escau
Acceptació
46%
Comentaris
El Govern ha acceptat observacions referides a concretar qüestions de procediment de les reunions.

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

El CTESC valora el desplegament efectiu de la Llei 16/2017, del canvi climàtic, davant la necessitat d'atendre la situació d'emergència climàtica que està impactant sobre la societat i l’activitat productiva. També mostra la preocupació per l'endarreriment en el desenvolupament de les mesures de la llei, que dificulta la lluita contra el canvi climàtic i la seva adaptació efectiva a Catalunya.

El CTESC constata que el Projecte de decret no respecta els criteris establerts en el Decret llei 9/2020, de 24 de març, pel qual es regulen la participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives a Catalunya, per la qual cosa es demana una reformulació en la composició del Ple respectant els criteris de representativitat existents entre les organitzacions empresarials i sindicals més representatives.

El CTESC recomana que la norma aclareixi la tipologia de la representació de les associacions sectorials en l’àmbit de la indústria i també dels diferents àmbits de les vocalies que componen el Ple.

El CTESC proposa que els resultats dels treballs de la Taula Social del Canvi Climàtic siguin accessibles a la ciutadania mitjançant la publicació en un espai específic al web del departament competent en canvi climàtic.

En les observacions a l’articulat es realitzen recomanacions amb la finalitat de millorar la redacció, la interpretació i la concreció de la norma.

Darrera actualització: 02/05/2024