Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Dictàmens > 2015 > Dictamen 09/2015

Dictamen 09/2015

sobre l'Avantprojecte de llei de la Catalunya Exterior

Text complet del dictamen PDF

Òrgan d’aprovació
Executiva
Data d’aprovació
31/03/2015
Aprovació
Unanimitat
Vots particulars
0
Observacions generals
0
Observacions a l’articulat
12

Grau d'acceptació

Norma aprovada: Llei 8/2017, del 15 de juny, de la comunitat catalana a l'exterior

Observacions de modificació o addició al text
Proposades*
12
Acceptades pel Govern
7,0
Variacions al Parlament
1,0
Acceptació
67%
Comentaris
El Govern ha acceptat les observacions realitzades amb la intenció de precisar i concretar el sentit de la norma. No s’han acceptat les observacions que recomanaven que fos en aquesta Llei, i no en un posterior desenvolupament reglamentari, on es regulessin determinades qüestions. El Parlament ha acceptat el caràcter gratuït i la gestió pública del Registre de catalans i catalanes a l’exterior. També ha acceptat que una representació de les comunitats catalanes de l’exterior formin part del Consell de la Catalunya Exterior

(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades

Resum

Les observacions a l’articulat són, bàsicament, de caràcter tècnic i es realitzen amb la finalitat de clarificar i precisar el text de la norma.

Tot i així, el CTESC considera que aquesta norma hauria d’establir el caràcter gratuït i la gestió pública del Registre de Catalans i Catalanes a l’Exterior, així com els requisits bàsics d’inscripció, ja que la inscripció en el Registre identifica la condició política de català a ciutadans residents a l’estranger, i pot constituir un requisit previ d’accés a determinats serveis i prestacions de caràcter públic.

També es considera que hauria de ser aquesta Llei, en comptes de remetre-ho a un posterior desenvolupament reglamentari, la que definís els requisits bàsics i els procediments per al reconeixement oficial de comunitats catalanes a l’exterior i la que fixés els criteris bàsics per determinar el nombre de membres que componen el Consell de la Catalunya Exterior.

Darrera actualització: 02/01/2024