Inici > Documents > Dictàmens > 2014 > Dictamen 10/2014
Dictamen 10/2014
sobre el Projecte de decret del sistema de formació, transferència tecnològica i innovació en el sector agroalimentari a Catalunya
Grau d'acceptació
Norma aprovada: Decret 109/2014, de 22 de juliol, del sistema de formació, transferència tecnològica i innovació en el sector agroalimentari a Catalunya.
(*) Només es comptabilitzen les que fan referència a fragments de la norma finalment publicada, o a supressions proposades i aplicades
Resum
El CTESC aprecia la importància de la recerca, el desenvolupament i la innovació per impulsar i incrementar la competitivitat del sector agroalimentari. Tanmateix, considera que, atès el seu caràcter estratègic caldria buscar algun mecanisme de foment eficient per dinamitzar i afavorir la transferència de l’R+D+i.
El CTESC considera que el Departament d’Ensenyament hauria d’exercir la competència sobre la formació reglada en les escoles de capacitació agrària, la qual cosa possibilitaria un millor aprofitament dels recursos humans i dels centres educatius del Departament d’Agricultura i permetria donar un millor servei als alumnes.
També es recomana establir mitjans alternatius o complementaris al Portal RuralCAt per tal de vetllar per aquelles persones que no puguin accedir a la Xarxa habitualment o tinguin alguna dificultat per fer-ho.
El CTESC comparteix l’objectiu d’aconseguir la paritat de gènere i que el Consell Català de la Innovació Agroalimentària tendeixi a assolir una participació mínima del 50% de dones; no obstant això, considera que totes les organitzacions que no tinguin dret a nomenar dos representants han de preservar la seva llibertat d’escollir lliurement els seus representants.
Pel que fa a la composició del Consell Català de la Innovació Agroalimentària el CTESC considera que hi hauria d’haver un/a representant de cadascuna de les organitzacions empresarials agroalimentàries més representatives de Catalunya.
Pel que fa a la composició del consell de centre, el CTESC considera que s’hauria d’establir en tots els casos un nombre concret de representats o, si escau, determinar els criteris per al seu establiment. Pel que fa a la representació de les organitzacions empresarials, es considera que hi hauria d’haver un/a representant de cadascuna de les organitzacions empresarials agroalimentàries més representatives, designat per cadascuna d’elles i pel que fa a la representació de les organitzacions sindicals, un representant de cadascuna de les organitzacions sindicals més representatives a Catalunya.
Darrera actualització: 09/10/2024