Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Hotel Samba

Hotel Samba

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Hoteleria

Nombre de treballadors/es

45 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Declaració ambiental Samba Hotels 2019

Àmbit econòmic

  • Té una política de compres que fomenta, sempre que sigui possible, l’adquisició de productes sota criteris de proximitat, certificació ecològica del producte o certificat de qualitat.
  • Disposa d’un procediment de compres que controla el consum de productes químics (lleixiu, amoníac, suavitzant, etc.) i dels productes alimentaris (melmelada i mantega industrial).
  • Fomenta i vetlla perquè els proveïdors i els contractistes proporcionin els seus productes i serveis a l’Hotel Samba d’acord amb els principis de la seva política ambiental, i amb les directrius del sistema de gestió ambiental.
  • Identifiquen els Objectius de Desenvolupament Sostenibles a la seva declaració ambiental i detallen les actuacions que impulsen per assolir-los.

Àmbit mediambiental

  • Implantació d’un sistema d’eco gestió i eco-auditoria EMAS (Reglament CE1221/2019, UE 2017/1505 i Reglament 2018/2026) amb el suport de l’antic Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Disposa de la certificació ISO 14001 i és el primer hotel a Lloret de Mar certificat amb el segell Safe Tourism Certified per la Société Générale de Surveillance (SGS) i avalat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE).
  • Té el compromís de renovar anualment la declaració ambiental. Entre altres qüestions destaquen el compromís de minimitzar al màxim tots els productes de plàstic d'un sol ús i substituir-los per productes biodegradables i reutilitzables. Campanyes com #PlasticFreeHolidays i Eco Friendly, són un exemple d’aquest compromís mediambiental.
  • Ha format i sensibilitzat el personal de l’hotel per reduir el consum de l’aigua i el consum energètic, i també millorar el sistema de recollida selectiva de residus. El consum de gas ha disminuït respecte de l'any 2018 després de les actuacions efectuades durant l'any 2019.

Àmbit laboral i social

  • Té un pla d’igualtat, un protocol i un pla de prevenció de l’assetjament sexual.
  • A la seva plantilla hi ha paritat i més del 60% dels càrrecs directius són dones.
  • Col·labora amb entitats socials i culturals de la localitat i participa en diverses jornades universitàries i en projectes, com el del Consistori del municipi per a persones amb risc d’exclusió social.