Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Grisverd Mobiliari Urbà Sostenible

Grisverd Mobiliari Urbà Sostenible

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Micro (menys de 10 treballadors/es)

Sector

Industrial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Desenvoupament de mobiliari urbà exterior

Nombre de treballadors/es

4 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Apartat de "Qualitat i Sostenibilitat" al web 

Àmbit econòmic i laboral

  • Màrqueting responsable: Grisverd exigeix dues característiques als elements de mobiliari urbà: que tinguin una elevada duració i resistència davant condicions adverses (climatologia i actes vandàlics) i que requereixi un manteniment mínim amb l´objectiu principal l’estalvi econòmic.
  • Innovació i inversió responsable: utilitzen un sistema de producció “Lean Production” considerat el més eficient i innovador (elimina malbaratament per sobreproducció, per temps d’espera, per transports, per estocs, per productes no conformes i la infrautilització del personal), aconseguint una productivitat molt elevada.
  • Innovació constant en productes i processos per assegurar una millora contínua: han rebut diferents reconeixements sobre innovació i emprenedoria com el Premi a l’Emprenedoria a la 10a Nit Empresarial CEPTA (Confederació Empresarial de la Província de Tarragona) i el Premi a la INNOVACIÓ (sector Indústria) als Premis Cambra 2010 (Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa).
  • Cadena de subministrament: avaluació contínua de materials i proveïdors. 
  • Reconeixement per part del Departament de Treball de la Generalitat en el marc del programa “Millores de les condicions de treball” durant els períodes 2009 i 2010.
  • Desenvolupament del capital humà: establiment d’un pla de formació per als seus treballadors/es.

Àmbit ambiental

  • Petjada ecològica: per tal d’aconseguir una millora ambiental real del mobiliari urbà que dissenyen a Grisverd,  consideren totes les fases del seu cicle de vida, per així aconseguir la minimització de la petjada ecològica en benefici de tothom.
  • Han rebut diversos reconeixements: primer i segon premi a la categoria producte als II Premis Ebreambient a la Sostenibilitat (organitzat per l'Ajuntament de Tortosa). El seu Banc “Nuu” guanyador dels Premis DELTA ADI-FAD 2011 i menció d’honor en els Premis Disseny per al reciclatge 2013 convocada per l’Agència de Residus de Catalunya i l’ADI-FAD (Associació del Disseny Industrial).

Àmbit social

  • Foment de l’accessibilitat universal: el disseny del mobiliari que realitza Grisverd se centra en millorar la qualitat de vida i l´accés a les persones amb mobilitat reduïda (exemple de producte: el tricicle Triiki).