Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Cafès Cornellà
Cafès Cornellà
Experiència de responsabilitat social
Perfil
Tipus d'organització
Empresa
Dimensió
Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)
Sector
Alimentació
Tipus d'experiència
Econòmica, Mediambiental, Social
Dades de l'empresa
Web de l'empresa
Activitat que desenvolupa
Torrefacció i venda de cafè
Nombre de treballadors/es
32 persones treballadores
Documentació i resum
Àmbit laboral
- Disposen d'una política de conciliació flexible, cada cap de departament gestiona els seus equips de treball atenent les necessitats individuals de les persones.
- Els mesos de juliol i agost fan jornada intensiva, i els divendres finalitzen la jornada laboral a les 15h.
- Disposen d'una oficina a Barcelona, perquè les persones treballadores que hi viuen no s´hagin de desplaçar.
- Accions formació: promouen la formació individualitzada de les persones treballadores en funció de les necessitats individuals.
Àmbit mediambiental
- Eliminació dels plàstics del catàleg, de manera progressiva, per substituir-los per productes més responsables amb el medi ambient.
- Recollida de les càpsules d’alumini a casa dels clients canal restauració, per facilitar-ne el reciclatge.
- Alguns dels productes provenen d’agricultura ecològica i comerç just. En aquest cas, poden facilitar les certificacions de l’Eurofulla, Fair Trade, UTZ i FSC.
- S'ha implantat recentment la norma ISO 9001, que estableix els requisits dels sistemes de gestió de la qualitat.
Àmbit social
- Col·laboren en programes ocupacionals municipals, on formen joves amb risc d’exclusió perquè tinguin una oportunitat en el món de la cafeteria.
- Estan compromesos amb la Formació Professional, i col·laboren amb graus de formació universitaris per difondre la cultura del cafè.
- Col·laboren amb la Fundació Ramon Noguera per facilitar la inserció laboral en l’àmbit de la cafeteria de persones amb discapacitat intel·lectual.
- Disposen d’una escola barista des de l’any 2000, per dotar de professió barista i aconseguir un reconeixement per part de la societat. Han realitzat més de 10.000 cursos i van ser els pioners en organitzar el I Concurs Barista de l’Estat Espanyol l’any 2003.