Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Basetis

Basetis

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis en el camp de les tecnologies de comunicació i consultoria informàtica

Nombre de treballadors/es

250 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Política d'RSE i compromís social de Basetis

Àmbit econòmic

 • Donen preferència a entitats locals, comerços de proximitat, cooperatives i associacions amb valors afins a la seva cultura per l’aprovisionament de les seves instal·lacions, que tinguin criteris responsables, de sostenibilitat i proximitat. A través d’un sistema de punts estableixen els requisits mínims i més afins.
 • Disposen d’un model organitzatiu basat en el paradigma TEAL (model d’autogestió d’estructura descentralitzada) que manté un vincle amb els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com el 8, el 10 i el 16. , el qual manté un vincle en principis d’ODS com el 8 (Treball digne i creixement econòmic), el 10 (Reducció de les desigualtats) i el 16 (Pau, justícia i institucions sòlides).

Àmbit mediambiental

 • L’any 2017 van signar el Compromís Ciutadà per al Desenvolupament Sostenible que promou l’Ajuntament de Barcelona, amb un compromís anual d’emprendre accions que els permetin treballar d’una manera més responsable i respectuosa amb l’entorn.
 • Han endegat accions com: la separació dels residus, les campanyes de sensibilització interna, la utilització de càpsules de cafè biodegradables, l’ús de paper reciclat, la realització de material promocional reciclat,  així com un sistema d’apagat automàtic de llums a l’oficina de La Pedrera. També prioritzen l’ús de documentació digital i proveeixen tasses de ceràmica i ampolles de vidre a les persones nouvingudes per tal de reduir l’ús d’estris d’un sol ús.
 • S'ha creat un grup que anomenen Recicletis, per promoure el bon ús de les energies i la gestió del reciclatge dels residus generats a les diferents oficines.
 • També es fomenta la informació i la conscienciació dels companys i companyes a través de senyalística a les oficines, xerrades i projecció de material audiovisual per tal d’impulsar hàbits i accions sostenibles en el dia a dia, tant a la feina com a casa.
 • Han dissenyat una app, Ecolocal Market, per a la venda de productes ecològics i de proximitat.

Àmbit laboral i social

 • Duen a terme accions per impulsar el lideratge de dones en els projectes i en el sector TIC.
 • Disposen d'un horari flexible a l’entrar i sortir. També s’ofereix possibilitat de reducció de jornada, permisos no retribuïts o excedències i teletreballar.
 • L’any 2015 van signar un Acord Marc amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) per rebre candidatures de persones refugiades. 
 • Col·laboren amb entitats del Tercer Sector, amb proveïdors com: Cafès Novell, en el material promocional (Gràfiques Icària) o en la recollida selectiva de residus (Trinijove) i amb altres entitats mitjançant donacions, patrocinis  i a través de serveis pro bono, i els desenvolupen gratuïtament projectes.
 • També col·laboren amb entitats del tercer sector (com el CCAR, ACAPPS, Factoria F5 i Fundació Formació i Treball) per incorporar a l'equip persones refugiades, en risc d’exclusió social i/o laboral.
 • A l’apartat de causes que els mouen fan extensible el compromís social de Basetis cap a les persones que formen l’empresa. La iniciativa de persones de la plantilla els ha empès també a subvencionar projectes i fer donatius a títol individual. Al 2019 van recaptar 8.500€, aproximadament. Destaquen: Recollida per al Banc d’Aliments, Compra Estrelles per a l’Entitat Petits Valents d’oncologia infantil, Soñar Despierto fent de Reis Mags, entre altres.