Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona

Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Corporació de dret públic

Dimensió

Mitjana (de 50 a 249 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis a col·legiats en l'àmbit jurídic

Documentació i resum

Resum

Memòria RSE ICAB 2021

Àmbit econòmic

  • Els valors estratègics de la direcció de l’ICAB es basen en l'RSE.
  • Un dels espais més importants del web de l’ICAB és el Portal de la transparència que inclou informació addicional a l’estrictament obligatòria.
  • Compromís per a la millora contínua de la prestació dels seus serveis mitjançant un Sistema de Gestió de la Qualitat i la posada en marxa d’un Grup de millora contínua que ajuda a desenvolupar estructures de despatx més ben organitzades i més rendibles.

Àmbit ambiental

  • Implantat un Pla de Gestió de Residus que permet reciclar gran part dels residus que genera l’activitat de l’ICAB (paper, cartró, plàstic, vidre, etc).
  • S’han posat en marxa diverses accions per a la reducció del consum elèctric: substitució dels llums per tipus led, substitució dels equipaments petits d’impressió per equipaments multifuncionals de menor consum, consumibles menys tòxics i apagat automàtic de la il·luminació.
  • Reducció del consum de paper promovent la digitalització dels materials de les formacions a l’ICAB.

Àmbit social

  • Formació interna dels treballadors/es de l’ICAB: ajuda anual de fins al 50% dels estudis realitzats amb aprofitament i assistència gratuïta a totes les activitats formatives que realitzi l’ICAB.
  • Convocatòria de premis anuals per a la promoció de la cultura jurídica com a les bones pràctiques.
  • Servei pro-bono: existeix un registre d’advocats voluntaris adscrits al Servei pro-bono per oferir serveis d'assessorament a malalts oncològics i els seus familiars més propers. Aquest projecte s’ha fet amb la col·laboració de l’ICO i té molt bona valoració per part de les persones usuàries.
  • L’ICAB destina el 0,7% del seu pressupost segons l’establert en el reglament de la Comissió a atorgar ajudes a col·lectius o associacions que després d’un concurs convocat anualment, a través de la Comissió per a la Cooperació i el desenvolupament (0,7%), presentin projectes de cooperació jurídica amb pobles en vies de desenvolupament.