Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Abacus Cooperativa SCCL

Abacus Cooperativa SCCL

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa d'Economia Social

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Comercial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Seu

Barcelona

Activitat que desenvolupa

Venda al detall de productes culturals i educatius

Nombre de treballadors/es

537 socis de treball

Facturació

64.419.752,34 €

Documentació i resum

Resum

Memòria de Sostenibilitat 2020

Àmbit econòmic

  • El Pla estratègic manté el seu compromís amb les persones, la participació i la innovació.
  • Assolir un bon excedent econòmic i un balanç social que promogui els valors de la cooperativa entre els seus grups d’interès.
  • Tots els productes que es poden trobar als establiments compleixen uns requisits ètics i socials. Amb una acurada selecció dels productes per tal que compleixin els següents criteris: compromís social, compromís amb l’educació, compromís amb el país, compromís mediambiental i compromís amb la bona relació qualitat/preu i l’originalitat.

Àmbit ambiental

  • L’Espai Abacus incorpora diverses mesures de sostenibilitat orientades a reduir l’impacte de la seva activitat com un mobiliari de fusta reciclada, la il·luminació LED de baix consum, la venda a granel dels productes de papereria i manualitats, la substitució del plàstic per bosses de paper reciclable i cotó ecològic o el nou servei “click and collect” per la recollida “in situ” de les comandes online.
  • A la cooperativa es gestionen de forma segregada tots els residus que es generen, per això es disposa de diferents contenidors a totes les oficines, establiments i magatzems, i es procura seguir els criteris de la reducció.
  • Abacus Cooperativa ha treballat per adaptar el sistema de gestió de qualitat, en l’àmbit de la venda per catàleg a escoles i oficines, i ha obtingut la certificació mediambiental ISO 14001, que s’afegeix a la renovació de l’actual ISO 9001 de qualitat de servei.
  • A la revista digital d'Abacus s'hi ha incorporat un apartat amb consells sobre sostenibilitat i medi ambient. L'any 2020 es va reduir un 32,47% l'emissió de CO2 respecte de l'any anterior, degut principalment a la compra d'electricitat verda i un 23,1% el consum de paper.  

Àmbit social

  • El compromís social de la cooperativa es manifesta també en la voluntat d'ajudar col·lectius desfavorits col·laborant amb centres que es dediquen a la inserció laboral.
  • Abacus cooperativa ha continuat col·laborant amb entitats, associacions, administracions, escoles i ONG del territori català.
  • Les persones que treballen a la cooperativa reben informació per diversos canals: els comunicats interns, la consulta de les actes del Consell Rector i del Consell Social, i les reunions de centre, que serveixen per comunicar a tots els treballadors les novetats de la cooperativa, a més de recollir les seves opinions.