Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Anudal, SA

Anudal, SA

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Industrial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Fabricació d'accessoris metàl·lics (esquadres, unions, etc.) per a la construcció

Nombre de treballadors/es

40 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Responsabilitat social Anudal

Documentació complementària al web d'Anudal

Àmbit econòmic

 • Anudal col·labora amb el Pacte Mundial de les Nacions Unides -és un dels socis fundadors- des de gener de 2005.
 • El seu programa global de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) l'ha portat a rebre diversos premis i mencions, com el Premi Ciutat de Badalona com a reconeixement a la seva tasca d'integració laboral de persones amb discapacitat i problemes d'inserció en el mercat de treball.
 • També ha rebut el Premi al treball sense barreres en els Premis d'Economia i Empresa atorgats per Dossier Econòmic i l'Institut Català de Finances.
 • En relació amb les persones treballadores destaquen les següents pràctiques:
  1. Anudal forma els seus treballadors per al coneixement del Pacte Mundial, els valors de l'empresa, i realitza sessions per desenvolupar conjuntament el seu codi ètic.
  2. L'empresa ofereix finançament als seus treballadors per a l'adquisició d'ordinadors i a la connexió a Internet.
  3. La companyia ofereix servei de psicòleg i advocat als seus empleats, que d'aquesta forma poden beneficiar-se -sense cap cost- d'un servei de consultes psicològiques i assessoria legal amb professionals qualificats. Ambdós serveis s'ofereixen al marge de l'activitat que cada treballador desenvolupi en l'empresa.
  4. La societat ubicada a Badalona també disposa d'una Comissió de Festes que realitza activitats periòdiques per facilitar la cohesió dels treballadors: partits de futbol, sortides amb l'empresa i altres activitats.
  5. Anudal té un gran compromís amb la seguretat laboral. Per a això, en els últims anys ha dedicat un gran esforç en mantenir unes condicions laborals òptimes i s’ha format tot el personal en la importància d'evitar riscs laborals.
 • Amb relació als clients destaquen les següents pràctiques:
  1. L'empresa incentiva la taxa de resposta dels seus qüestionaris de qualitat, amb l'aportació de tres euros per cada qüestionari contestat per apadrinar un nen.

Àmbit medi ambiental

 • Anudal depura les aigües residuals, utilitza paper reciclat a tots els seus impresos i promou la tramesa de documentació en format electrònic.
 • A les oficines disposa d'un sistema domòtic d'eficiència energètica amb detector de presència per a l'activació de llums i climatització, així com lluernes per aprofitar la llum natural.
 • Es reciclen materials d'oficina com el paper, les piles, envasos o cartró.

Àmbit social 

 • Anudal dona suport a iniciatives de diverses ONG. És el cas de la Fundació Vicente Ferrer o la Fundació Laia Mendoza, entre d'altres.
 • Anudal ha signat un contracte de col.laboració amb la fundació ARED en concepte d'ajut econòmic per per Beques d'Acompanyament per a la reinserció de dones i la integració social i laboral de persones en situació d'exclusió social, majoritàriament dones procedents de centres penitenciaris i de derivades de serveis socials.
 • Anudal col·labora amb diferents ONG i organitzacions benèfiques. En aquest sentit, acaba d'iniciar una relació de col·laboració amb el Centre Maregassa: aquest centre forma part dels Servicios Educativos del Instituto Municipal de Servicios Personales del Ayuntamiento de Badalona i des de l'any 1997 ofereix programes adaptats a la garantia social amb l'objectiu de col·laborar en la transició dels joves amb discapacitat psíquica del sistema educatiu al món laboral.