Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > B-CREK

B-CREK

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis d'hostaleria i restauració

Nombre de treballadors/es

32 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Referencies RSE Solfa Food, SL 2020

Àmbit de bon govern

 • Es troba adherida des de 2013 a la Carta europea de turisme sostenible, una eina de gestió que ajuda a les àrees protegides a millorar contínuament en el desenvolupament de l'activitat turística.
 • La seva Memòria de sostenibilitat 2018 la van elaborar amb l’eina del Codi gestió sostenible (metodologia inclosa a la Guia per a pimes) impulsada per Dinamig (anteriorment, Fundació Privada Garrotxa Líder) per promoure la implantació de polítiques de gestió socialment responsables a les organitzacions públiques i privades d’aquest territori, com a fórmula per contribuir al seu desenvolupament sostenible.
 • Van rebre l’acreditació en el marc de la Jornada TSR (territori socialment responsable).

Àmbit econòmic

 • Empresa pionera a la Garrotxa encarregada d’impulsar i establir la nova tendència en l’alimentació anomenada “Casual food” que consciencia els i les consumidores sobre la importància i la necessitat d’una alimentació saludable amb un servei ràpid.
 • B-CREK potencia la proximitat amb el territori i fomenta l’ús dels recursos locals. Compra de proximitat a productors locals: alguns dels seus proveïdors estan inclosos a la guia Compra a pagès i altres estan adherits com a productors a la venda de proximitat.
 • Disposa del distintiu AMED (Alimentació Mediterrànea) impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • També, compta amb el distintiu “Bed and Bike”, garantia de qualitat per als cicloturistes per a tots els serveis que ofereixen en aquest àmbit, com menús equilibrats, informació útil, espai per bicicletes...

Àmbit ambiental

 • Educació i sensibilització ambiental. La sostenibilitat forma part del seu ADN i té un gran compromís ambiental.
 • Utilització de productes i serveis respectuosos amb el medi ambient: envasos biodegradables pel servei a domicili, canyetes biodegradables, targetes de visita amb paper de blat, envasos de vidre retornables, bosses de cartró reutilitzables i amb certificació PEFC, sabó de rentaplats ecològic.
 • Disposen de l’etiqueta Clean label: un distintiu que garanteix que els ingredients que s’utilitzen són 100% naturals i lliures d’additius alimentaris (alguns dels seus entrepans estan elaborats amb pa clean label).
 • Ecodelivery: ús del vehicle elèctric pel repartiment a domicili.
 • Estalvi energètic i reducció del consum de recursos naturals: Ús d’energia 100% verda. Nou sistema de climatització i renovació de l’aire eficient energèticament. Instal·lació de llums LED i sensors de moviment.
 • Gestió de residus: reducció i reaprofitament. Reciclatge de l’oli , cartró orgànic, vidre, Aposten per materials reciclats o biodegradables.

Àmbit laboral i social

 • Igualtat d’oportunitats i no discriminació: promouen la igualtat a la seva empresa com a base d’una societat més justa i més lliure i per aquest motiu treballa per oferir les mateixes oportunitats a homes i dones per accedir al món laboral i per desenvolupar la seva tasca amb condicions de plena equitat a la seva organització.
 • Política d’accés, mesures de conciliació i desenvolupament del capital humà: disposen d’un espai específic al seu web corporatiu on publiquen les seves vacants i informen de les condicions laborals que ofereixen.
 • Promoció del consum responsable: aposta per un consum de cafè responsable i sostenible (Certificat UTZ), respectuós amb el medi ambient, el compromís social i el comerç sostenible i d’alta qualitat.
 • Empresa acreditada com a ELR (Empreses Lingüísticament Responsables).
 • Coopera amb entitats de la Garrotxa que treballen en la integració social. També, promou la inserció laboral de col·lectius vulnerables amb col·laboracions amb diferents entitats i instituts de la Garrotxa. Considera clau la creació de sinèrgies socials que permetin construir una societat més justa. Algunes de les seves col·laboracions són amb el Pla de Transició al Treball (PTT), la fundació OSCOBE oferint pràctiques a persones joves en risc d’exclusió i l’entitat d’economia social Integra que treballa per a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.
 • També, col·labora amb diferents entitats del teixit associatiu i cultural de la Garrotxa com per exemple la penya Aoapix, l’Associació Musical de la Vall d’en Bas i l’escola Joan XXIII, entre altres.