Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Kave Home, SLU

Kave Home, SLU

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Industrial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Empresa de mobles i decoració de disseny

Documentació i resum

Resum

Apartat web sostenibilitat Kave Home, SLU

Àmbit de bon govern
  • Disposen d'un apartat web, "Kave Cares: sostenibilitat", on expliquen amb detall totes les accions que impulsen i els compromisos que assumeixen.
  • Disposen de diferents canals de comunicació (bústia, telèfon de contacte, xarxes socials, etc).
Àmbit econòmic
  • L'any 2018 van fixar com a requisit que els seus proveïdors tinguin consciència mediambiental i/o col·laborin amb projectes socials. També els exigeixen que estiguin alineats amb els valors de sostenibilitat i responsabilitat social que tenen a Kave Home, entre els quals hi ha una producció responsable, garantint el treball i tracte digne de la plantilla.
Àmbit mediambiental
  • Utilitzen materials naturals de tales controlades, com la fusta massissa, el jute, el rotang o el cotó orgànic. Fan servir materials reciclats com el PET (fet d'ampolles de plàstic recuperades de l'oceà), el vidre reciclat així com fustes reciclades, amb la voluntat de crear productes únics, responsables i sostenibles.
  • Calculen la seva petjada de carboni, identificant àrees d'actuació i establint objectius per reduir el seu impacte ambiental. Els resultats han estat verificats per DNV - Supply Chain and Product Assurance, una entitat reconeguda en el camp de la sostenibilitat.
  • Les comunicacions de la marca busquen formar i sensibilitzar els seus socis en matèria ambiental, tant en públics externs, com serien els clients potencials, com també l'equip intern, a qui imparteix formacions de manera voluntària dins del projecte Kave Cares i envia butlletins de conscienciació ambiental.
Àmbit laboral i social
  • Disposició de bossa d'hores per ús individual i assumptes personals.
  • Pla de formació individual adaptat a les necessitats personals i professional de cadascú per treballar-ho de manera més específica.
  • Col·laboren amb entitats que vetllen per a la diversitat, entre elles, la Fundació Adecco, amb qui sumen anys de relació participant en la Carrera de las Capacidades, la campanya del 3 de desembre (Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat), en els seus Programes de Capacitació Professional per a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió i amb voluntariats inclusius amb l'ajuda d'associacions com Associació Família i Salut Mental, entre d'altres.
  • L'Any 2022 van participar en una prova pilot dels microcursos per facilitar la formació de les empreses en matèria de drets LGBTI amb la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ del Departament d'Igualtat i Feminisme.