Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Ametller Origen SL
Ametller Origen SL
Experiència de responsabilitat social
Perfil
Tipus d'organització
Empresa
Dimensió
Gran (250 treballadors/es o més)
Sector
Alimentació
Tipus d'experiència
Econòmica, Mediambiental, Social
Dades de l'empresa
Web de l'empresa
Activitat que desenvolupa
Alimentació
Nombre de treballadors/es
4.813 persones treballadores
Documentació i resum
Resum
Apartat sostenibilitat Ametller Origen
Àmbit de bon govern
- Cuiden i cultiven la terra seguint les tècniques d'agricultura sostenible per garantir la qualitat del producte.
- Compromís amb el benestar animal: tota la seva carn fresca disposa del segell WelfairTM (que garanteix que ha estat criada amb els estàndards de benestar animal).
- Disposen de codi ètic propi (actualitzat a 2022) i d'una política pròpia de prevenció de delictes. En aquesta línia, tenen una app, Co-Resol, a través de la que es poden comunicar, de manera confidencial, les activitats i conductes presumptament irregulars.
Àmbit econòmic
- Inversió en la trasició verda, ètica i justa: per mitjà de l'Agroparc Penedès (clúster agroalimentari impulsat per Ametller Origen al 2018), es promou un punt de trobada d’innovació de l’agricultura tecnificada i sostenible del sud d’Europa.
- Disposen de procediments interns de selecció, homologació i seguiment de la qualitat de proveïdors, basats en criteris de qualitat, capacitat, sostenibilitat i compliment normatiu. Ens regim pels principis d’imparcialitat, objectivitat, transparència i igualtat de tracte.
- Fomenten les compres de proximitat i ús de recursos locals.
Àmbit mediambiental
- L’Agroparc Penedès és un clúster agroalimentari, 100% sostenible i circular, que Ametller Origen ha impulsat amb l’objectiu de transformar el model productiu actual del sector agroindustrial i promoure la producció d’aliments d’una major qualitat nutritiva i organolèptica.
- També cal destacar l'aposta que fa Ametller Origen pel foment de l'agricultura sostenible. Defineixen aquests objectius: reduir la petjada de CO2 i la petjada hídrica dels seus conreus, minimitzar el consum energètic, maximitzar l’absorció de carboni i limitar l’ús de fertilitzants.
- Actualment, col·laboren amb l'IRTA (Institute of Agrifood Research and Technology) i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per impulsar el nou segell d’agricultura sostenible.
- Ofereixen a la seva clientela la possibilitat de comprar productes amb data de caducitat curta. L'any 2021 es van vendre 706.578 productes amb un 25% de descompte, la qual cosa ha suposat l’estalvi de 1.713.184 kg de CO2 eq. També, promouen l'ecodisseny d’envasos.
- Pel que fa a l'economia circular, allarguen la vida útil dels envasos i contribueixen a reduir la petjada de carboni, per això posen en marxa la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues perquè aquests tornin a ser un actiu dins la cadena de valor.
Àmbit laboral i social
- D'acord amb el seu Codi ètic, Ametller Origen en les seves relacions amb els professionals, fomenta la diversitat i el tracte digne; no tolera diferències de tracte o discriminació per raó d’edat, sexe, ideologia, raça o religió; ni cap manifestació amb connotacions d’assetjament o abús d’autoritat.
- En aquesta línia, Ametller Origen estableix un pla d’igualtat, així com el desenvolupament de polítiques que afavoreixin la plena igualtat d’oportunitats en l’organització.
- Disposen d'un blog amb consells per cuinar saludablement, ofereixen formació en línia i publiquen receptes i menús setmanals de cuina responsable i equilibrada.
- Donen aliments frescos i refrigerats amb data de caducitat pròxima a diferents entitats socials del tercer sector com Càrites, Creu Roja, Cuina Altem o Banc d’Aliments. L’any 2021 es van donar productes per un valor de 896.466,38€, el que suposa un estalvi de 747.055 Kg de CO2 eq.