Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Institut Català de Finances

Institut Català de Finances

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Mitjana (de 50 a 249 treballadors/es)

Sector

Financer

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Activitats de finançament

Nombre de treballadors/es

110 persones treballadores

Facturació

5,4 M€

Documentació i resum

Resum

Memòria de contribució als ODS ICF 2020

Àmbit econòmic:

  • Finança empreses i projectes que generen un impacte positiu en la societat i promou el desenvolupament sostenible del territori i l’economia. Són projectes d’economia social i cooperativa, economia verda i circular, culturals i educatius, etc.
  • Contribueix a la implantació de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Exposa de manera detallada els recursos que hi destina.
  • Durant el 2020, l’ICF s’ha adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides, la iniciativa més gran de responsabilitat social empresarial del món, amb la qual cosa referma el seu compromís amb un desenvolupament sostenible a través de la seva activitat en préstecs, avals i capital risc.

Àmbit ambiental:

  • Estalvi energètic i reducció del consum de recursos naturals: l’ICF ha eliminat l’ús d’ampolles de plàstic, que van ser substituïdes per recipients de vidre. Per altra banda, es va implementar la signatura digital amb l’objectiu de reduir el nombre d’impressions i l’ús de paper.
  • L'any 2020 el 100% de l'energia consumida és renovable o de cogeneració d’alta eficiència.

Àmbit laboral i social:

  • Disposen d’un ampli ventall de permisos, llicències i reduccions de jornades, entre altres mesures, que faciliten la conciliació.
  • Potenciar i promocionar el talent intern és una de les màximes prioritats en l’estratègia de l’ICF. L'any 2020 van realitzar 702 hores de formació amb 296 participants.
  • Han participat al programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), impulsat per la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF). Aquest programa dona també als professionals de l’ICF l’oportunitat de fer un voluntariat ensenyant conceptes econòmics a estudiants.
  • També col·laboren en diferents projectes amb persones en risc d’exclusió, facilitant la reinserció laboral i social de persones vulnerables. Exemple:  l’Associació Alba, la Fundació Emys i la Fundació La Tavella (que fomenta la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever a través de la venda per Internet i el lliurament a domicili d’aliments ecològics).