Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Indústries Tapla, SL

Indústries Tapla, SL

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Industrial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Seu

Lliça de Vall (Barcelona)

Activitat que desenvolupa

Disseny i fabricació de productes flocats pel sector automoció

Nombre de treballadors/es

42 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Informe de bones pràctiques Indústrias Tapla 2018

Àmbit econòmic

 • Tenen establerts sistemes de gestió de qualitat, així com de millora de les condicions ergonòmiques, higièniques o de seguretat.
 • Disposen de cadires ergonòmiques i fan formació d'ergonomia per al seu ús, pantalles amb elevador, reposa peus. També han realitzat un estudi a línia productiva per veure possibles afectacions a la salut de l'ambient de treball (no afectació). També han retirat cobertes d'amiant i han estat substituïdes per coberta tèrmica amb lluernàries. A l’estiu lloguen equips mòbils de refrigeració per als treballadors de planta productiva.
 • Tenen panels d'informació amb publicacions de consells per millorar la salut, s'entreguen diàriament 2 litres d'aigua fresca per a cada persona de juny a setembre i se'ls ubica a una nevera que s'ha comprat per cada secció. Compra de vestuari tècnic de qualitat pels mesos de temperatures extremes (tant de calor com de fred).
 • Adquisició de nou rebobinador al procés productiu amb descàrrega automàtica per millorar ergonomia, entre altres.

Àmbit ambiental

 • Tenen un programa de Gestió de la Qualitat Medi Ambient i Seguretat, de millora contínua compromesa a prevenir i minimitzar l’impacte ambiental.
 • Certificats per ISO 9001, ISO IATF 16949 ISO 14001 i també disposen d’una consultoria externa per a l'actualització de normativa legal mediambiental , que els facilita un informe mensual per si cal aplicar nous requisits.
 • Han establert un sistema de gestió de residus. 
 • Disposen d'un programa d'objectius per l'estalvi de recursos naturals i energia, per assolir aquest programa tenen marcats un target que anualment es revisa i es marca de nou per continuar estalviant recursos i millorar l'exercici anterior.
 • Es mesura els consums de recursos i energia per metres produïts a fi de ser el més eficients possibles. Reutilització de paper que no és confidencial, també utilitzen un gestor documental per reduir el consum de paper. Controlen l'energia reactiva a través d'un indicador i el consum d'aigua setmanalment per evitar malversació i detectar fuites. Reutilitzen caixes d'embalatges i tubs de cartró de la primera matèria per a la fabricació del producte intermedi i empren fustes d'embalatge per substituir els prestatges de les estanteries, entre d'altres.

Àmbit social

 • Programa de formació continuada, el 100% dels treballadors hi participen. L'empresa empra tots els anys el 100% dels recursos econòmics de la fundació estatal més recursos propis, així com ponències i formacions gratuïtes. 
 • Ha canviat el seu model de gestió per racionalitzar els horaris dels treballadors, creant un sistema d'autogestió inspirat en els sistemes dels països nòrdics. Com a conseqüència d´un estudi detallat de la gestió del temps van reduir moltes fuites de temps i van implementar sistemes de jornades contínues, redistribució dels horaris de les jornades, teletreball, entre d'altres. Així mateix, han implementat diferents mesures de conciliació laboral, personal i familiar. Disposen d’una borsa d’hores.
 • Disposen d’un protocol d’actuació per a la prevenció i abordatge de l’assetjament al treball.
 • Es fan pràctiques universitàries amb possibilitat d'incorporació, exemple assistent a I+D+i i laboratori que va fer les pràctiques a l’empresa i finalment s'ha incorporat a l'equip.
 • Recolzen les persones que participen en un esport oferint-los dies de festa retribuïts per poder participar en esdeveniments esportius i competicions.
 • Patrocinen diferents activitats al territori: amb Lleure a Catalunya, un acte solidari per recollir diners per l'estudi de malalties infantils, amb Sant Joan de Déu a través de la mútua de Granollers amb l'adquisició del buf solidari, etc. També col·laboren amb la Fundació Isidre Esteve i amb la Federació Catalana contra el Càncer, en el programa “Que fer quan apareix el càncer a la feina?".