Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > MRW

MRW

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis de transport urgent

Documentació i resum

Resum

Memòria RSE MRW 2020

Àmbit econòmic

  • Primera empresa del sector a obtenir la certificació UNE-ENISO-9002 de Qualitat per a la totalitat de les seves franquícies, plataformes operatives i instal·lacions centrals.
  • Els índexs de qualitat del servei es mesuren sistemàticament i periòdicament amb accions preventives (trucades de verificació de processos, enviaments trampa, client ocult ...) i amb el seguiment dels respectius indicadors que permeten determinar possibles desviacions en els processos operatius abans que aquestes arribin a produir-se.

Àmbit mediambiental

  • En pro de la mobilitat sostenible hi ha una constant revisió de la flota que realitza en les Plataformes Operatives per mantenir un parc automobilístic actualitzat i prevenir una excessiva contaminació. Es continua amb l'adaptació progressiva dels vehicles de ruta al carburant alternatiu GLP que permet una combustió més ecològica reduint així les emissions de CO2 , d'òxid de nitrogen i altres partícules contaminants que tenen efectes en fenòmens com la pluja àcida i generen problemes respiratoris.
  • Reducció del consum de paper gràcies a la reducció del nombre de impressores i la digitalització de documents. La generació de residus el 2020 ha estat un 89,92% inferior al 2019.
  • Es promou l'eficiència energètica amb la instal·lació de sensors de presència en els sistemes d'il·luminació i la reducció de desplaçaments mitjançant la comunicació per videoconferència.

Àmbit social

  • Per MRW, la satisfacció dels treballadors és un tema de vital importància , que es mesura periòdicament i en el qual es treballa per a la seva millora contínua.
  • Altres mesures laborals: Flexibilitat horària (entrada i sortida), un enviament gratuït al mes per a tots els empleats, facilitats per triar l'horari en cas que es necessiti reduir la jornada laboral, teletreball.
  • Pla Ajuda hi ha acollides més de 8.000 entitats sense ànim de lucre que es beneficien amb enviaments gratuïts o amb importants descomptes.
  • L'any 2020 va col·laborar amb entitats com el Banc d'Aliments de Barcelona facilitant la logística per a les campanyes “La fam no fa vacances” i “El Gran Recapte”.