Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Club nàutic El Balís

Club nàutic El Balís

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Esports

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Activitats nàutiques i esportives

Nombre de treballadors/es

37 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Memòria RSE Club nàutic El Balís 2019

Àmbit econòmic 

  • Per assegurar la seva cadena de valor, els contractes que realitzen amb els proveïdors garanteixen processos i gestions responsables i ajustats als paràmetres del Club.

Àmbit mediambiental

  • Realitzen tasques de sensibilització i educació ambiental.
  • El Club està certificat amb la ISO 14001:2015 de gestió ambiental i també disposa de la norma ISO 9001:2015.
  • També fan tasques de neteja del fons marí i campanyes de neteja de residus a la platja.
  • Treballa per a la reducció del “plàstica zero” buscant proveïdors que ofereixin altres materials alternatius i el seu personal no utilitza ampolles de plàstic d’un sol ús.

Àmbit laboral i social

  • Anualment imparteix formació del pla de riscos laborals i disposa d’un pla d’autoprotecció del port. A més, ha portat a terme un simulacre d’incendis d’una embarcació i una simulació d’evacuació d’una persona ferida a bord d’una embarcació.
  • Ha elaborat un pla d’igualtat i promou l’accés a l’àmbit laboral. En aquest sentit, acull estudiants en pràctiques de graus universitaris del Tecnocampus Mataró i d’altres entitats, com ara la Fundació Maresme.
  • Amb l’objectiu de crear llocs de treball per a persones amb discapacitat, contracta els serveis de jardineria i recollida d’escombraries del CET Fundació Maresme.
  • Pel que fa a la seva plantilla, ofereix un pla de formació contínua, exposa el seu compromís per la igualtat retributiva entre dones i homes i treballa per promoure un llenguatge inclusiu i no sexista.
  • Ha establert col·laboracions amb diverses entitats del territori (Sant Joan de Déu, Càritas, etc.) per avançar en la integració social de les persones que pateixen situacions vulnerables. A més, ha signat amb el Departament de Justícia de la Generalitat un conveni de col·laboració per acollir persones que han de complir mesures penals alternatives. També ha col·laborat amb els jutjats de Mataró i Arenys en els treballs en benefici de la comunitat.