Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Sonrisas de Bombay

Sonrisas de Bombay

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Entitat sense ànim de lucre

Dimensió

Micro (menys de 10 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Lluita contra la pobresa i pels drets humans

Nombre de treballadors/es

7 persones treballadores

Facturació

581.575 €

Documentació i resum

Resum

Memòria RSE Sonrisas de Bombay 2020

Àmbit de bon govern

  • Comunicació amb els grups d’interès a través de la seva pàgina web; enviament de newsletter als socis i empreses sòcies i difusió per xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i Linkedin).
  • Presenten de forma clara i accessible la informació econòmica al seu portal de transparència i tots els seus comptes han estat auditats.
  • Tenen un canal de denúncies a disposició de tots els grups d’interès per tal d'identificar conductes irregulars.
  • Disposen d'una Política de Protecció del Menor que fan signar a totes les empreses i persones col·laboradores, així com les visites que reben a Bombai, abans d’iniciar qualsevol aliança. Així mateix, tenen un document de criteris de selecció i un codi ètic que les empreses col·laboradores han de signar.
  • També han fomentat la incorporació de nous participants al Pacte Mundial dins de les seves empreses col·laboradores a través del seu assessorament i la col·laboració en la redacció dels seus informes de progrés.
  • Han creat un grup de treball, Drets Humans i Empreses, per garantir la promoció econòmica internacional i la coherència amb els Principis Rectors sobre Empresa i Drets Humans de Nacions Unides. Entre aquestes empreses es troben: Canon; Mapfre; Banc Sabadell; DKV Seguros y Reaseguros; etc.

Àmbit social

  • Destaca la realització de diferents projectes, amb finançament, parcial o integral, d’empreses del sector privat o institucions de l’Administració Pública a través de convenis de col·laboració que fomenten el benestar de les persones de Bombai (contra el tràfic humà, nens i nenes de famílies sense llar, accés a l’escola i atenció mèdica especialitzada).