Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > La Page Original

La Page Original

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Micro (menys de 10 treballadors/es)

Sector

Editorial

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Disseny i arts gràfiques

Nombre de treballadors/es

2 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Informació RSE La Page Original

Àmbit econòmic

  • Forma part de la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES) i treballa amb proveïdors i clients que hi pertanyen.
  • Col·labora amb l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord impulsant l’economia social i està adherida al Pacte per una economia per la vida de l’Associació Economia Social Catalunya.

Àmbit mediambiental

  • Disposa de la declaració ambiental validada pel sistema de gestió i auditoria ambientals (EMAS).
  • Promoció del consum responsable prioritzant la compra responsable amb tots els proveïdors, tant des d'un punt de vista social com ambiental.
  • Sol·licita informació sobre els aspectes ambientals als contractistes i els criteris ambientals que tenen presents en la prestació dels seus serveis. La informació recollida queda indicada al registre de control de contractistes. Disposen també un registre de control de productes de compra sostenible.
  • La valoració dels aspectes de disseny que realitzen dels projectes té en compte el seu cicle de vida i inclou una puntuació sobre el perfil dels materials i proveïdors que s’han utilitzat.

Àmbit social

  • Han desenvolupat una eina digital d’accés lliure (Blue tool) que permet aplicar una metodologia d’ecodisseny i una avaluació i valoració de projectes de disseny gràfic des del punt de vista de l’ecoeficiència i la sostenibilitat. Aquesta eina l’han implantat com a suport per als alumnes de disseny gràfic dels estudis als centres públics de l’ESDAP on han establert una col·laboració per a la millora de la sostenibilitat en els projectes dels futurs professionals. Aquesta eina s’ha implantat com a suport per a l’alumnat de disseny gràfic als centres públics de l’ Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) per millorar la sostenibilitat en els projectes.
  • Ha estat seleccionada com a Bona pràctica a l’objectiu de progrés i desenvolupament en els indicadors de sostenibilitat 2019 del Programa Barcelona + Sostenible. Anualment, imparteix conferències per a l’alumnat d’aquesta especialitat per traslladar com poden incorporar experiències útils i fer que l’impacte ambiental i social dels seus projectes sigui més positiu.
  • Trasllada el seu compromís amb el Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).