Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Tarannà, SA

Tarannà, SA

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Petita (entre 10 i 49 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Agència de viatges

Nombre de treballadors/es

24 persones treballadores

Documentació i resum

Resum

Informe de sostenibilitat Tarannà 2020

Àmbit econòmic

 • Tarannà Club de Viatges, es va adherir al Pacte Mundial el 19 de desembre de l'any 2011, amb la intenció de comprometre's als seus deu principis.
 • Ha obtingut l'Etiqueta Responsable, un distintiu ofert per l'Associació + Responsables.
 • Tarannà és guanyadora d'un dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya.
 • Publicació anual de l'informe de sostenibilitat des de l'any 2011.

Àmbit medi ambiental

 • Destaquen dos objectius de caràcter mediambiental: incorporació de la calculadora d'emissions de CO2 dels viatges al web de tarannà, així com la forma de compensar a través dels projectes El Bosc de Taranna i El Camí dels Esquirols (Fundació + arbres ) i un segon objectiu vinculat a la protecció animal en els països que es visiten (FAADA).
 • S'ha eliminat el plàstic del marxandatge i en la documentació de viatge. Així mateix els fullets i tríptics estan realitzats amb material ecològic. També s'ha adoptat un Pla d'Oficina Verda (dades de consum, consells... ) per millorar l'eficiència energètica de l'oficina. 
 • L'any 2020 el consum energètic a les oficines va disminuir el 39,56% i el de paper, el 37,5%.
 • Tarannà està adherit al Programa d'acords voluntaris per la reducció de gasos d'efecte hivernacle imulsat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Àmbit social

 • La formació permanent és clau perquè els treballadors millorin en la seva professió, la seva eficiència i el seu benestar en l'empresa. L'any 2020 es van realitzar un total de 427,4 hores de formació.
 • Per afavorir la igualtat i la conciliació de la vida laboral amb la familiar i la personal s'adapten en tot el que es pot els horaris i s'és flexible quan els empleats necessiten temps per a assumptes propis.
 • Diversos treballadors i clients de l'empresa treballen com a voluntaris directament en el projecte social Casal del Raval. Des Tarannà se'ls dona suport i facilitats perquè puguin participar i es dóna suport al projecte i es fa tota la difusió que es pot.
 • Tarannà dona part dels seus beneficis a diferents projectes de tipus social i mediambiental, amb un enfocament especial en aquells que milloren les societats de les destinacions dels viatges. Destaquen la construcció d'una casa de salut al Senegal, la donació de joguines per al mercat solidari en el projecte Casal dels Infants, donacions a Amics del Nepal i AVAN Vallès, entre altres.