Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Nestlé Espanya, SA

Nestlé Espanya, SA

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Alimentació

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Fabricació de productes agroalimentaris

Nombre de treballadors/es

4.090 persones treballadores

Facturació

2.145 M€

Documentació i resum

Resum

Informe RSE Nestlé 2022

Àmbit econòmic

 • Nestlé Espanya ha fet un exercici per alinear-se amb les directrius del Global Reporting Initiative (GRI), tant en enfocament com en indicadors.

Medi Ambient

 • Nestlé compta amb un sistema propi de gestió mediambiental, el Nestlé Enviromental Management System (NEMS), que unifica totes les seves activitats i mesures mediambientals. El NEMS, implantat en tots els centres de producció de Nestlé al món, es revisa periòdicament i constitueix una valuosa eina per aconseguir la progressiva certificació de les fàbriques d'acord amb els requisits de la norma ISO 14001.
 • A Espanya compten amb aquesta certificació de gestió mediambiental les fàbriques de Girona, Marchamalo (Guadalajara), Miajadas (Càceres), Pontecesures (Pontevedra), La Penilla (Cantàbria), Araia (Àlaba), Valladolid i Gijón (Astúries).
 • Destaquen les iniciatives tendents a la transformació de subproductes del cafè en energia ecològica -a Girona-, la substitució de refrigerants tradicionals per altres més ecològics -a La Penilla- o l'ús de gas natural en lloc de fuel -en els centres d'Araia i Miajadas.
 • Altres esforços se centren en la reducció dels consums d'aigua, energia i material d'embalatge, així com en la disminució de la generació d'aigües residuals i d'emissions de CO2 a l'atmosfera.
 • Per a l'any 2022, destaca el projecte Cercle RECICAP, de recollida i reciclatge de càpsules de cafè, que pren com a base el sistema inicial que es va posar en marxa fa deu anys de forma pionera per a Nescafé Dolce Gusto i Nespresso.

Societat

 • La principal font de competitivitat de Nestlé la constitueix el seu equip humà. Per això, la política de recursos humans de Nestlé es preocupa de la seva formació i el seu desenvolupament professional, de la seva seguretat i de la conciliació de la vida personal. A Espanya, Nestlé compta amb un centre de formació propi a la seva seu central, l'activitat de la qual es complementa amb la que du a terme a les fàbriques i en el centre internacional de Suïssa. Cada any, Nestlé imparteix més de 500 cursos en horari laboral.
 • Nestlé participa activament amb altres organitzacions en programes i iniciatives que contribueixen a la consecució dels Objectius del Mil·lenni promoguts per Nacions Unides.
 • Així mateix, Nestlé incorpora en les seves polítiques el Codi Internacional per a la Comercialització dels Succedanis de la Llet Materna de l'Organització Mundial de la Salut (l'OMS), així com subscriu els 10 principis del Global Compact de Nacions Unides -sobre drets fonamentals de les persones, sobre drets laborals, sobre medi ambient i sobre bon govern de les empreses-, i, per tant, els recolza i promou íntegrament.
 • També col·labora amb Creu Roja Catalunya, i centra la seva participació en aquelles entitats l'activitat de les quals està relacionada amb les àrees de nutrició i infantesa. És firmant del Conveni Inserta amb la Fundació ONCE.
 • D'altra banda, Nestlé ha dissenyat la seva web corporativa de manera que sigui accessible per als usuaris amb algun tipus de discapacitat visual, seguint els estàndards WAI.
 • Col·laboren amb l'ONG SEO/Birdlife, per tal de fomentar la biodiversitat de les seves explotacions lleteres ubicades a la cornisa cantàbrica. I, en col·laboració amb Boscos Sostenibles, han contribuït a la recuperació de més de 3 hectàrees de superfície de boscos cremats amb la plantació, de manera progressiva, de 4000 arbres. Una iniciativa que suposarà la compensació de prop de 700 tones de diòxid de carboni. A més, amb Nestlé Aquarel s'ha signat un acord de col·laboració amb el Ceder La Siberia i la Diputació de Badajoz, per contribuir al desenvolupament sostenible a la Reserva de la Biosfera de La Sibèria.