Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències > Teresa Carles

Teresa Carles

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Mitjana (de 50 a 249 treballadors/es)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis de cuina i restauració

Nombre de treballadors/es

21 persones treballadores

Documentació i resum

Apartat RSE web Teresa Carles

Àmbit de bon govern

  • Organització compromesa amb l’RS i els ODS que compta amb un departament de Qualitat i Sostenibilitat. Prioritza les compres a proveïdors locals per a potenciar el comerç de proximitat i per arribar a tenir el producte vegetal 100% ecològic. Té implantat un codi ètic i de conducta i protocol de denúncia envers males pràctiques i promou la diversitat cultural i la igualtat de gènere.

Àmbit econòmic

  • Establiment de codi de aprovisionament sostenible on es marquen les prioritats de compra per tal d’assegurar el manteniment de proveïdors de proximitat i fer una transició per arribar a tenir el producte vegetal 100% ecològic (entre a altres).
  • Establiment de codi ètic i de conducta i protocol de denúncia envers males pràctiques.
  • Establiment del codi que asseguri la diversitat cultural i la igualtat de gènere. 
  • Establiment de pla de formació personalitzat segons treballador/a. 
  • Disposen de beneficis en costos de transport, guarderies i dietes.

Àmbit mediambiental

  • Establiment del pla de recuperació d’aigües pluvials i recuperació de l’aigua sobrant del procés d’osmosis.
  • Establiment i canvi a ús d’energia elèctrica provinent 100% de fonts renovables.
  • Canvi dels envasos d’un sol ús per tal de reduir l'ús de plàstics. Es fa transició a productes compostables.
  • Compra de plàstic reciclat (R_PET) per a l’ús de botelles de sucs.
  • Reciclatge propi dels envasos de vidre de l'aigua i la kombutxa.

Àmbit social

  • És un referent en l'àmbit de "healthy food" gastronòmic a partir de la creació de productes saludables, sostenibles i a la vegada saborosos que ofereixen en els seus locals.
  • Llançament de productes aptes per altres patologies: sense lactosa, vegans, sense gluten, etc. Disposen de la certificació “Restauració apta per celíacs” en dos dels seus locals.
  • Organitzen sessions gratuïtes de divulgació sobre salut i nutrició obertes a tothom tant a Lleida com a Barcelona.
  • Així mateix, realitzen sessions divulgatives sobre nutrició a diferents escoles públiques dirigides als alumnes.