Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Experiències anteriors > Grup Bon Preu

Grup Bon Preu

Experiència de responsabilitat social

Perfil

Tipus d'organització

Empresa

Dimensió

Gran (250 treballadors/es o més)

Sector

Serveis

Tipus d'experiència

Econòmica, Mediambiental, Social

Dades de l'empresa

Web de l'empresa

Accés al web

Activitat que desenvolupa

Serveis d'alimentació

Nombre de treballadors/es

8.985 persones treballadores

Facturació

1.623,6 milions d’euros

Documentació i resum

Resum

Memòria RSE Grup Bon Preu 2020

Àmbit econòmic

  • Compromís de la direcció per un model comercial basat en la qualitat i la garantia alimentària (no limitada als interessos del distribuidor) i en un model comercial basat en la varietat dels productes, la qualitat, el servei i la proximiitat als clients.
  • Missió, visió i valors de l’empresa fonamentats en un compromís amb l’entorn i amb la societat catalana.

Àmbit ambiental

  • Totes les plantes de nova contrucció es dissenyen amb criteris de màxima eficiència (qualificació A) i, a les que ja hi eren, s’estan implementan mesures de millora energètica.
  • Mesures mediambientals: edificis construïts amb un aïllament tèrmic superior a l’exigit al Codi Tècnic de l’Edificació, el 85% de l’aigua calenta s’escalfa amb energia solar, enllumenat d’alta eficiència i baix consum, intal·lacions fotovoltàiques, etc. El magatzem de productes refrigerats d’Hostalets de Balenyà ha ampliat la seva instal·lació d’autoconsum fotovoltaic fins a una potència de 2.141 kWp que permet estalviar 1.154.224 kWh anuals en consum de la xarxa elèctrica, cosa que suposa la generació del 40% del consum elèctric del magatzem.
  • Grup Bon Preu té ha subscrit un acord formal amb la Federació Catalana de Denomicacions d’origen protegides (DOP) i Indicacions geogràfiques protegies (Igp) per promoure, difondre i potenciar la comercialització d’aquests productes. L'any 2020 van reciclar 9.475 tones de cartró i 817 de plàstic.

Àmbit social

  • Productes sense gluten: millora de l’etiquetatge i eliminació a pràcticament tos els elaborats càrnics amb l’objectiu d’arribar al 100%.
  • Accions solidàries: Participació en el Gran Recapte d’Aliments i acords amb entitats social per donar setmanalment productes (col·laboracions amb Acció SOS Nepal, Intermón Oxfam, Fundación Josep Carreras Contra la Leucemia, Aspace, Mans Unides, etc.). Superen àmpliament el compliment amb la LGD (Llei General de Discapacitat) en un percentatge superior al 3%. Des de març de 2020 fins a febrer de 2021 han col·laborat amb 12 entitats, amb més de 719.101€ recaptats. Des que es va posar en marxa l’arrodoniment solidari el 2019, s’han recaptat un total de 1.540.000 €.
  • L'any 2020 van realitzar 351 cursos amb un total de 31.948 hores de formació.