Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2016 > Situació del treball autònom a Catalunya 2015

Situació del treball autònom a Catalunya 2015

41 Informe Autonoms
José Martín Vives (ponent), Joan Antoni Santana (dir.), Pere Castell, Roser Ferrer, Marta Olivella i Virgínia Villar

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2016
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 41 | 80 pàg.
Text complet PDFPresentació PDF
Disponible a: Dialnet BEG

L’any 2015, el nombre de persones que treballen per compte propi a Catalunya és, de mitjana, 530.547, que representen el 17,2% de l’ocupació total. Atenent la importància estratègica del treball autònom per al teixit productiu i per al creixement econòmic del país, el CTESC elabora un informe, amb una cadència anual, que formula una diagnosi, consensuada pels agents econòmics i socials, de la situació del treball autònom a Catalunya.

L’informe presenta l’evolució del treball autònom a Catalunya, caracteritzant-ne en detall les tipologies i establint-ne els seus principals trets des del punt de vista de l’oferta, sectorial i territorial. Complementàriament, es planteja una anàlisi comparativa de les característiques del treball autònom a Catalunya respecte d’altres països europeus. Addicionalment, s’efectua una avaluació de les novetats més significatives en el seu règim jurídic i de protecció social. Les polítiques de foment del treball autònom ocupen també un espai destacat en l’Informe: s’analitzen per separat aquelles mesures de foment i promoció destinades específicament als treballadors autònoms d’aquelles a què poden accedir altres formes de treball autònom que operen sota formes jurídiques diferents.

La conjunció dels factors analitzats en l’informe, d’espectre transversal, permeten al CTESC emetre una sèrie de consideracions i recomanacions al Govern de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’assessorar-lo en l’elaboració de polítiques relacionades amb el treball autònom.

Darrera actualització: 03/12/2021