Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2024
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 70 | ISBN 9788410393080 | 75 pàg.
Text complet PDFResum executiu. Consideracions i recomanacions (CAT) PDFResumen ejecutivo. Consideraciones y recomendaciones (ES) PDFPresentació PDF
Vídeo
Imatges
Inici > Documents > Estudis i informes > 2024 > Joventut i subocupació
Joventut i subocupació

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), a partir del conveni subscrit amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), va acordar la realització d’un informe sobre Joventut i Subocupació. Com queda palesat al llarg de l’informe, el fenomen de la subocupació té una especial incidència en la joventut, fet que té conseqüències greus en la trajectòria professional i en les condicions de vida d’aquest col·lectiu.
L’informe té la finalitat d’abordar la subocupació per sobrequalificació, objectiva i subjectiva i per insuficiència d’hores entre els i les joves ocupats. L’informe s’estructura en 9 capítols, entre els quals es troben:
- El marc conceptual
- La situació actual i evolució de la subocupació juvenil en la darrera dècada
- Anàlisi de la formació i les condicions de treball de la joventut subocupada
- Subocupació i condicions de vida, en concret, la seva relació amb l’emancipació familiar, les condicions socioeconòmiques i el benestar i salut de la joventut
Per últim, l’informe conclou amb un capítol de consideracions amb 45 recomanacions adreçades al Govern, totes elles consensuades entre les conselleres i consellers del CTESC. Es distribueixen en 3 apartats: Minimitzar la incidència de la subocupació entre la joventut de Catalunya, actuar sobre els impactes de la subocupació en les condicions de vida de la joventut; i, per últim, millorar el sistema d’informació i anàlisi que mesura aquest fenomen.
Darrera actualització: 12/02/2025