Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2013 > Reorientació de les estratègies del sector de l'edificació

Reorientació de les estratègies del sector de l'edificació

33 Informe Edificacio
Aurora Huerga i José Manuel Jurado (ponents), Joan Antoni Santana (dir.), Pere Castell, Lluís Ferrer i Joan Antoni Santana

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2013
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 33 | 142 pàg.
Text complet PDFResum executiu (CAT) PDFResumen ejecutivo (ES) PDFExecutive summary (EN) PDFPresentació (PDF) PDF
Disponible a: Dialnet BEG

L’informe presenta l’evolució del sector en els darrers anys i efectua una anàlisi de caracterització que el classifica com a sector clau de l’economia.

Un apartat de l’estudi està dedicat al càlcul de l’estoc d’obra nova pendent de venda; també s’hi dedica un altre apartat a l’evolució del parc d’habitatges a Catalunya entre els anys 2001 i 2011. S’hi inclou una secció dedicada a la presentació del marc normatiu que regula l’actuació de la construcció residencial. L’Informe continua amb l’exposició de les estratègies de reorientació del sector de l’edificació residencial cap a la industrialització, la sostenibilitat i l’eficiència energètica. La darrera secció del treball es dedica a la consideració de la rehabilitació com a factor dinamitzador de l’activitat, i s’hi inclouen estimacions de l’import econòmic d’una rehabilitació integral del parc d’habitatges de Catalunya encaminat a una millora de l’eficiència energètica dels edificis i del seu impacte sobre el conjunt de l’economia.

L’informe conclou amb unes recomanacions adreçades al Govern.

Darrera actualització: 03/07/2024