Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2009 > Informe sobre la gestió i l'impuls de les infraestructures. Àmbit del transport

Informe sobre la gestió i l'impuls de les infraestructures. Àmbit del transport

22 Infraestructures
Joan Antoni Santana (dir.), Matias Vives

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2009
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 22 | ISBN 9788439379447 | 60 pàg.
Text complet PDF

L’informe pretén servir de punt de partida pel diàleg entre els agents socials que integren el CTESC, a fi d’establir un consens sobre les infraestructures de transport que són més necessàries pel correcte funcionament del país.

A l’informe s’analitza la importància que tenen les infraestructures per a l’economia del territori on es localitzen. Tot seguit, es fa una comparació entre Catalunya i algunes regions europees de característiques similars per veure en què es diferencia el territori català. Més endavant, s’estudia l’evolució de l’estoc d’infraestructures a Espanya, Catalunya i Madrid, per tal de constatar si s’ha produït una evolució diferenciada entre els territoris analitzats. També s’analitza l’impacte de l’aplicació de la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i de les mesures contingudes en l’Acord Estratègic. Aquesta anàlisi s’acompanya d’una síntesi de com es gestionen les infraestructures a Catalunya. Finalment, s’adjunta un llistat de les infraestructures que es consideren més necessàries pel territori.

Darrera actualització: 03/07/2024