Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2021 > La transició cap a una mobilitat més intel·ligent i sostenible

La transició cap a una mobilitat més intel·ligent i sostenible

60 Informe Mobilitat
Moisés Bonal (ponent), Xavier Riudor (dir.), Lluís Ferrer, Roser Ferrer, Diego Herrera, Eva Miñarro, Xavier Riudor i Matias Vives

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2021
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 60 | ISBN 9788418986000 | 436 pàg.
Text complet PDFResum executiu. Consideracions i recomanacions (CAT) PDFResumen ejecutivo y recomendaciones (ES) PDFPresentació PDF
Vídeo Imatges

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), a iniciativa pròpia, va acordar la realització d’un informe sobre la transició cap a un model de mobilitat més intel·ligent i sostenible. L'objectiu general del projecte és analitzar les tendències globals en aquest àmbit amb la finalitat de situar Catalunya en aquest context, analitzar els reptes futurs i contribuir al disseny d’una estratègia de mobilitat intel·ligent i sostenible per a Catalunya.

L'informe s'estructura en onze capítols, els quals segueixen un ordre lògic que, a grans trets, va des de la descripció del sistema actual de mobilitat fins al pronòstic dels impactes i els beneficis generalment associats al desenvolupament d’un model de mobilitat més intel·ligent i sostenible (MMIS). Pel camí, també s’analitzen les condicions que poden afavorir la transició des del model actual, dominat pel vehicle privat de combustió. L'informe es complementa amb una introducció conceptual; la descripció d’una selecció d’experiències i bones pràctiques; i les aportacions més rellevants de les compareixences organitzades amb persones expertes. A més, incorpora de forma transversal diversos subapartats relacionats amb l’impacte de la pandèmia de la COVID-19 sobre la mobilitat, en general, i sobre els sistemes de transport públic, en particular.

L’informe conclou amb un capítol de consideracions amb gairebé 120 recomanacions adreçades al Govern, totes elles consensuades per tots els consellers i conselleres del CTESC. Les recomanacions es distribueixen en 7 grans apartats: concepte i model; marc jurídic; la mobilitat a Catalunya; dimensions d’una MMIS (econòmica, mediambiental, de salut i seguretat sanitària, energètica i tecnològica); transport col·lectiu; infraestructures (TIC, energètiques i del transport); i per últim, instruments i polítiques adreçades al sector del transport.
 

Darrera actualització: 03/07/2024