Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2017 > Posicionament del CTESC sobre l'economia col·laborativa

Posicionament del CTESC sobre l'economia col·laborativa

44 Informe Economia collaborativa
Laura Pelay (ponent), Joan Antoni Santana (dir.), Cristina Boada, Pere Castell, Roser Ferrer, Eva Miñarro, Marta Olivella, Matias Vives

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2017
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 44 | ISBN 9788439395782 | 29 pàg.
Text complet PDFEntrevista al ponent PDF
Disponible a: Dialnet BEG

El Consell ha elaborat aquest document a proposta del Consell de Relacions Laborals (CRL) i en el marc del conveni de col·laboració entre ambdues entitats. En compliment de la seva tasca d’assessorament al Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals, l’objectiu del CTESC és aportar un seguit de consideracions i recomanacions sobre el que es coneix com a economia col·laborativa (EC).

El CTESC considera que si es desenvolupa de forma responsable, l’EC brinda oportunitats importants a la ciutadania i a les persones consumidores, que es beneficien d’una major competència, serveis personalitzats i majors possibilitats d’elecció. Sense perjudici d’aquesta consideració, i atesa l’amplitud de l’EC, el CTESC s’ha centrat en l’anàlisi dels aspectes més controvertits des de la perspectiva de les organitzacions que el componen.

El document s’estructura en vuit apartats principals. En primer lloc s’aborden els problemes relatius a la conceptualització de l’economia col·laborativa. A continuació, el CTESC es pronuncia sobre els aspectes en matèria laboral, fiscal, competència, consum, innovació i medi ambient. Tanca el document un apartat amb consideracions de caràcter transversal.

Darrera actualització: 02/05/2024