Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2023 > Per una mobilitat ocupacional més intel·ligent i sostenible

Per una mobilitat ocupacional més intel·ligent i sostenible

Coberta de l'informe
Xavier Riudor (dir.), Eva Miñarro, Eva Mas, Marta Olivella i Matias Vives

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2023
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 65 | ISBN 9788419326966 | 278 pàg.
Text complet PDFResum executiu. Consideracions i recomanacions (CAT) PDFResum ejecutivo. Consideraciones y recomendaciones (ES) PDFPresentació PDF
Vídeo Imatges

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) va presentar el setembre de 2021 un informe sobre la transició cap a una mobilitat més intel·ligent i sostenible. Durant la seva elaboració, es va acordar fer un nou informe per tal d’analitzar un àmbit més específic i de gran rellevància que relaciona la mobilitat i el marc laboral. Així es va gestar aquest informe, el qual posa focus en la mobilitat ocupacional, en concret, en la mobilitat obligada per raó de treball entesa com els desplaçaments per accedir als centres de treball des de les residències de les persones treballadores.

La finalitat de l’informe és descriure la situació actual i les tendències emergents en l’àmbit de la mobilitat ocupacional, analitzar-ne els impactes i estudiar els instruments per millorar-ne la gestió a Catalunya, amb la intenció de contribuir a fer-la més intel·ligent i sostenible.

L'informe s'estructura en nou capítols, entre els quals es troben el marc conceptual; una anàlisi dels principals indicadors que ens permeten descriure aquesta mobilitat amb un incís especial en analitzar l’impacte de la COVID-19; una descripció i anàlisi dels principals instruments i eines per gestionar la mobilitat ocupacional; una descripció de les principals tendències emergents que tindran un clar impacte en aquesta mobilitat i que cal tenir present en les polítiques que es vulguin desenvolupar; un recull d’experiències i bones pràctiques; i les aportacions més rellevants de les persones expertes que van participar en les sessions de compareixences organitzades pel Consell.

L’informe conclou amb un capítol de consideracions amb 52 recomanacions adreçades al Govern, totes elles consensuades pels consellers i conselleres del CTESC. Les consideracions i recomanacions es distribueixen en 3 grans apartats: concepte i model; la situació de la mobilitat ocupacional a Catalunya; I per últim, instruments i eines per gestionar la mobilitat ocupacional.

Darrera actualització: 05/04/2023